Nyt om erhverv

Her finder du en oversigt over de seneste nyheder om erhverv.

Du finder en samlet oversigt over nyheder i vores nyhedsarkiv.

4 danmarksmestre uddannet i Herning

01. februar 2017 - DM i Skills er netop afsluttet med fire vindere der er uddannet i Herning-området. Næste år er Herning værtsby, når Business Region MidtVest er vært for DM i Skills i januar 2018.

Hele fire deltagere, der er uddannet I Herning vandt førstepladser ved DM i Skills, ligesom det blev til en flot 2.plads.

De fire danmarksmestre er: 

Murer Jacob Trærup Ahlgreen, Nørre Snede - Herningsholm Erhvervsskole og HD Byg, Ejstrupholm (Færdigudlært).

Gourmetslagter Rikke Juulsgaard Lauridsen, Holstebro - UCC Holstebro og Fruehøj Slagter, Herning.

Karrosseritekniker Nichlas Rosenkilde Thomsen, Karup - Teknisk Skole Silkeborg og VW Herning.

Maskinsnedker Lukas Kristoffer Brorfelde, Holbæk - Herningsholm Erhvervsskole og Malthe Gormsen ApS, Herlev.

Andenplads:

Social- og sundhedsassistent - hold med to deltagere: Ida Kaalund, Holstebro - Social- og sundhedsskolen, Herning og Region Midtjylland sammen med Majbritt Dupont Brixen Jensen, Vejle - Social- og sundhedsskolen, Herning og Herning Kommune (Færdigudlært - arbejder nu i Hjemmeplejen i Give).

Sideløbende med Danmarksmesterskabet afholdes Skills Stafetten for elever i 8. klasse. Holdene udtages på forhånd ude på den lokale erhvervsskole.

Tanken med denne konkurrence er at aktivere de besøgende grundskoleelever og gøre dem til aktive deltagere. De besøgende skoleelever havde i Aalborg mulighed for at afprøve deres egen faglige kunnen i de særlige "Prøv og mærk stande". Her kunne de også snakke med unge på erhvervsuddannelserne samt med vejledere.

Her kvalificerede Børneskolen Bifrost fra Herning sig til finalen og endte på en flot 4. plads ud af 80 forskellige 8. klasser fra hele landet.

 

Herning bliver værtsby ved DM i Skills 2018

Efter tre dage i Aalborg er Skills-stafetten nu sendt videre til Business Region MidtVest, da næste års DM i Skills afvikles i Messecenter Herning 18.-20. januar 2018.

Ved det store, årlige danmarksmesterskab for unge fra erhvervsuddannelserne er omkring 300 unge med som deltagere, hvor de kæmper inden for de forskellige fag om at blive landets bedste. 

Besøgstallet over mesterskabets 3 dage i Aalborg oversteg 50.000, hvilket gør DM i Skills til det største uddannelsesevent i Danmark.

 

Baggrund

SkillsDenmark har siden 2011 hvert år holdt DM i Skills, danmarksmesterskab for erhvervsuddannelserne. DM i Skills holdes i en ny kommune/region hvert år.

DM i Skills skal eksponere erhvervsuddannelserne på en positiv måde ved at vise de dygtigste eud-elever, der gennem konkurrencer yder deres bedste. Desuden skal mesterskabet ses som talentpleje for de dygtigste elever, ved at de får muligheden for at yde det ypperste og dermed måske ende som Danmarks, ja måske verdens bedste faglærte murer, maler eller konditor.

Endelig er der den internationale dimension. Ved deltagelse i internationale mesterskaber - EuroSkills og WorldSkills - får deltagerne i DM i Skills muligheden for at få prøvet deres kunnen af i en international sammenhæng.

 

Herning Kommune sælger ni udlejnings-ejendomme

01. november 2016 - Det er ikke en kommunal kerneopgave at leje boliger ud, mener Økonomi- og Erhvervsudvalget, der nu vil forsøge at sælge ni ejendomme med i alt 44 lejemål

Ni af Herning Kommunes udlejningsejendomme, med i alt 44 lejemål, vil snart blive sat til salg.

Beslutningen om at sælge de ni ejendomme er taget, efter at byrådet i maj bad om en grundig vurdering af alle kommunalt ejede udlejningsejendomme. 

Når Herning Kommune vælger at sælge de udvalgte ejendomme, skyldes det, at rollen som udlejer og vicevært i boligejendomme ikke er en, som Herning Byråd anser for afgørende for den kommunale drift.

- Tendensen på tværs af kommuner er at udlicitere en række forskellige opgaver. I Herning Kommune har vi valgt at være lidt tilbageholdende med at konkurrence-udsætte de helt borgernære opgaver, eksempelvis madlavning og rengøring. Til gengæld mener vi så ikke, at det er kommunal kernevelfærd at udleje og vedligeholde boliger. Vi vil hellere udlicitere her, end på så mange andre områder, siger borgmester Lars Krarup.

Herning Kommune vil fortsat have anvisningsret til en lang række almene boliger, der kan dække kommunens behov for billige boliger til borgere i vanskelige situationer.

De nuværende lejere beholder deres nuværende lejekontrakter, selv om ejendommene skifter ejer, og de er fortsat beskyttet af lejeloven.

Indtægterne fra salget af ejendommene vil gå i kommunekassen. En foreløbig vurdering af ejendommene, inden mægler har været indenfor, anslår de forventede salgsindtægter til 13-16 millioner kroner.

Fakta:

Herning Kommune ejer en række boligejendomme. Byrådet aftalte i april 2016, at det skulle undersøges, om der var mulighed for at sælge nogle af ejendommene.

Forvaltningen har nu, i samarbejde med en ekstern ejendomsmægler, gennemgået samtlige ejendomme. Økonomi- og erhvervsudvalget har besluttet at forsøge at sælge i alt 9 ejendomme.

Lejerne i ejendommene er i denne uge blevet informeret om planerne. Lejerne vil efter et salg fortsætte med deres nuværende lejekontrakter, blot med ny udlejer.

De valgte ejendomme vil blive solgt ad to omgange. Første del omfatter disse syv ejendomme i Herning by:
Korsørvej 29 (12 lejemål).
Bethaniagade 19-23 / Smallegade 15 (7 lejemål).
Bethaniagade 35 / Herninglund 2-4 (4 lejemål).
Dalgasgade 14 (4 lejemål).
Ringstedvej 9 (4 lejemål).
Bethaniagade 11 (1 lejemål).
Næsholtvej 8, Gødstrup (1 lejemål).

Anden del omfatter to ejendomme i andre byer:
Nørrevang 39/Præstegårdsvej 20, Sunds (10 lejemål).
Hodsagervej 33C, Simmelkær (1 lejemål).

VM i Ishockey kan åbne døre for erhvervslivet

17. oktober 2016 - Udnyt muligheden for at udvikle din virksomhed, når VM i Ishockey kommer til Herning i maj 2018.

Ishockey VM kommer til Danmark og ikke mindst Herning. Det bliver et kæmpe event med en massiv eksponering verden over.

Ishockey er i top 10 listen over sportsgrene med flest seere på verdensplan, og vi forventer, at der kommer mere end 100.000 tilskuere til de i alt 30 kampe, som bliver spillet i Herning. Det danske landshold spiller blandt andet alle sine gruppekampe i Jyske Bank Boxen.

Den store opmærksomhed skal udnyttes bedst muligt.

Det er Herning Kommunes mål, at dette VM bliver en platform for erhvervsfremme og nye handelsrelationer her i området.

Gode muligheder for virksomhederne

Kommunen vil gerne aktivt opfordre virksomheder her i området til allerede nu at overveje, hvilke muligheder VM i Ishockey 2018 kan give dem. Det kan både være i forhold til eksisterende og nye forretningsrelationer.

Det kunne for eksempel tænkes, at nogle af de store ishockeynationer er vigtige eksportmarkeder - eller måske kommende eksportmarkeder. Sådan et mesterskab bringer muligheder med sig, og vi vil gerne opfordre til at gribe de muligheder.

De endelige deltagerlande i mesterskabet offentliggøres i Maj 2017.

Vores afdeling for Erhverv og Udvikling arbejder med forskellige tiltag, som har fokus på erhvervsfremme i forbindelse med VM i Ishockey 2018. De tiltag vil vi offentliggøre løbende frem mod mesterskabet.

I kan desuden få hjælp til blandt andet at identificere nye udenlandske samarbejdspartnere gennem 'Enterprise Europe Network' under Væksthus Midtjylland.

Læs mere om mulighederne hos Enterprise Europe Network. 

Læs mere om VM i Ishockey. 

Dekorativt foto

Akademikere skal tage job-motorvejen til Herning

01. september 2016 - Ved et stort møde i Aarhus får 100 akademikere information om job- og boligmuligheder i Herning

11. september åbner den sidste del af motorvejen mellem Herning og Aarhus. Dermed kommer transporttiden mellem Region Midtjyllands to vækstcentre ned under en time.

I den anledning er Herning Kommune, Erhvervsrådet Herning & Ikast-Brande samt Akademikernes A-Kasse gået sammen om at præsentere de mange jobmuligheder i Herning.

7.september vil 100 medlemmer af a-kassen få introduceret jobmulighederne ved tre af Herning Kommunes vækst-virksomheder:

- H2 Logic, blandt verdens førende producenter af brint-tankstationer.

- Scada International, der leverer software og dataovervågning til energiindustrien i hele verden.

- Kyocera Unimerco, international værktøjsproducent -og distributør.

Store muligheder i Herning

Når Herning Kommune vælger at være en del af arrangementet er det blandt andet fordi, både virksomheder og kandidater kan vinde på at lære hinanden bedre at kende, forklarer Jørgen Krogh, direktør for By, Erhverv og Kultur i Herning.

- Vi har heldigvis en lang række virksomheder, som klarer sig rigtig godt. For at den positive udvikling kan fortsætte, skal der kvalificeret arbejdskraft til, herunder også akademikere, siger Jørgen Krogh.

Både virksomheder og kommune håber, at dagen ikke bare giver nye kandidater til ledige job, men også nye indbyggere.

- Med den nye motorvej direkte fra Aarhus til Herning er der en god anledning til at fortælle mere om alle de muligheder, som Herning-området byder på. Vi tilbyder en god hverdag, hvor både natur og kultur er lige om hjørnet, samtidig med at man får langt flere kvadratmeter for pengene end i Østjylland, siger Jørgen Krogh.

Ved mødet 7.september vil Herning Kommunes bosætningskoordinator Mette Klarskov Hebel komme med et indlæg om mulighederne i Herning.

Herning byder 900 nye studerende velkomne

19. august 2016 - 11 procent flere unge starter i år på en videregående uddannelse i Herning Kommune

Begyndelsen af september markerer et nyt kapitel i mange unge menneskers liv: Studiestart.

I Herning Kommune vil 883 nye studerende begynde på en videregående uddannelse på AU Herning, VIA University College og Erhvervsakademi MidtVest. Det er det højeste antal nye studerende i adskillige år, og en stigning på 11 procent i forhold til 2015.

Oveni kommer de mange unge, der tager hul på et nyt kapitel i deres liv med en erhvervsuddannelse på Herningsholm Erhvervsskole, Agroskolen i Hammerum eller Social & Sundhedsskolen Herning.

Herning Kommune er klar til at byde velkommen til de mange unge, der vælger at bosætte sig i kommunen.

- Jeg er rigtig glad for, at antallet af nye studerende i kommunen er stigende. Det er de unge, der skal sikre, at vi også i fremtiden har et stærkt lokalområde og et Midt- og Vestjylland i udvikling, siger Lars Krarup, borgmester i Herning Kommune.

- Vi er meget optagede af, at gøre Herning Kommune til et godt sted at studere. I de seneste år har vi, i samarbejde med almene boligforeninger, sikret mere end 200 nye studieboliger i centrum af Herning. Vi har med det nye bibliotek i midtbyen skabt et mødested, der er flittigt brugt af studerende fra mange forskellige studier, og vi arbejder målrettet med projektet Uddannelsesby Herning, siger borgmesteren